Trainer Ramkisoen krijgt kwijtschelding straf voor Caravan

Het leek even erop alsof trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen de laatste finalerondewedstrijd van Caravan in het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi vanuit de tribune moest coachen. Dan speelt Caravan als het ware een promotiewedstrijd voor de Topsectie tegen SV Flora in het Andre Kamperveenstadion. Ramkisoen is naast trainer van Caravan ook de hoofdtrainer van Eersteklasser Takdier Boys. In de hoedanigheid als eindverantwoordelijke van Takdier Boys had hij de arbiter vies en vuil uitgescholden, na het 0-0 gelijkspel tegen De Ster in de laatste wedstrijd van het seizoen. Door het gelijkspel werd Takdier Boys geen semikampioen in de Eerste klasse. De arbiter rapporteerde dit en Ramkisoen moest voor het Tuchtcollege van de SVB verschijnen.
Het Tuchtcollege eiste een straf van 2 jaar tegen trainer Ramkisoen. Met de bepaling dat hij onder geen enkele hoedanigheid mag dienen bij wedstrijden van Takdier Boys en andere clubs, die onder auspiciën van de SVB vallen. Dit omdat hij volgens het rapport de arbiter had uitgescholden in het Emiel Brielstadion. Het Lidbondentoernooi is een competitie die ook onder auspiciën van de SVB wordt georganiseerd, dus hij mocht de laatste wedstrijd van Caravan niet coachen, althans niet vanuit de reservebank.
Ramkisoen verrichtte veel lobby bij het Tuchtcollege om hem alsnog de kans te geven de laatste wedstrijd van Caravan vanuit de bank te coachen. Want hij zit al 9 maanden bij deze club en is in die periode als 29 wedstrijden ongeslagen. Hij wil graag de gelegenheid krijgen om een ploeg naar de Topsectie te loodsen.
Het Tuchtcollege nam zijn verzoek in behandeling. Vervolgens bepaalde dat hij voor zijn misdraging tegenover de arbiter als coach van Takdier Boys voor 6 maanden gestraft wordt. Wel schold het college de bepaling dat hij ook Caravan niet mag coachen, kwijt. Ramkisoen krijgt zondag de kans om historie te schrijven door 30 wedstrijden ongeslagen te blijven bij Caravan en deze ploeg van de Livorno Sportorganisatie (LSO) te brengen naar de SVB Eerste klasse.

error: Kopiëren mag niet!