Peperdure consultant Surpost verliest rechtszaak tegen Dagblad Suriname

Softwareconsultant Mario Emanuelson was in 2006 door de vorige directie van Surpost aangetrokken voor het implementeren van een nieuwe software. Hiervoor werd US$ 2.500 per maand neergeteld en is het absurde bedrag van US$ 130.000 overgemaakt aan Emanuelson, zonder enig significant resultaat. Nadat gebleken was dat de leiding van Surpost de aankoop van het gebouw van Ten Shipping niet kon verantwoorden, viel het doek voor de Surpost – directeur en diens onderdirecteur Finance & Marketing. Een onderzoek werd op touw gezet in opdracht van de toen nieuw aangetreden minister van Financiën, Wonnie Boedhoe. Daarbij kwamen  financiële malversaties aan het licht. Dagblad Suriname belichtte de wantoestanden in het bedrijf in zijn editie van 7 januari 2012. Emanuelson vocht deze publicatie in de krant aan, maar kreeg het gelijk niet aan zijn zijde. De rechter in kort geding wees gisteren vonnis in deze zaak, waarin Emanuelson in zijn vordering tegen Dagblad Suriname en zijn coördinator James Lalmahomed, het ongelijk aan zijn zijde kreeg. Zowel de krant als Lalmahomed werd bijgestaan door advocaat Anoeschka Debipersad.

error: Kopiëren mag niet!