Charles Pahlad: ‘Parmessar moet zich waarmaken in Wanica’

Parmessar moet zich waarmaken in het district Wanica’, zegt NDP-topper van dit district tevens DNA-lid van de NDP, Charles Pahlad, met klem tegenover Dagblad Suriname. ‘Ik ga geen personen ondersteunen, maar de partij NDP. De personen moeten zich gaan bewijzen.’ Volgens Pahlad is hij aan het afbouwen. Bij de komende verkiezingen zal hij zich geen kandidaat meer stellen. ‘Ik ga niet bedanken in de politiek, maar de NDP blijven ondersteunen.’
Het staat vast dat Parmessar bij de komende verkiezingen de lijsttrekker van de NDP wordt in Wanica. ‘Als we Parmessar niet hebben, hebben we iemand anders?’, luidt de retorisch de vraag van Pahlad. Naar zeggen van Pahlad heeft de partij niet zonder reden het besluit genomen om Parmessar als lijsttrekker te plaatsen. Hij zal zich laten uitschrijven uit Paramaribo om zich in te schrijven in Wanica. Volgens de Kiesregeling moet een kandidaat minimaal twee jaar woonachtig zijn in het district waar hij zich kandidaat stelt.
Pahlad die jaren een trekkersrol heeft vervuld in het district, wil deze overdragen aan Parmessar. ‘We moeten meer dan 3 zetels behalen bij de komende verkiezingen.’ Hij onderkent dat het district ook twee andere assembleeleden van de NDP kent, namelijk Theo Vishnudath en Amzad Abdul. Deze personen werken wel, maar moeten zich volgens Pahlad ook bewijzen in het district. Pahlad legt er de nadruk op dat Parmessar jaren terug ingeschreven en woonachtig was in Wanica. ‘Hij is geen onbekende in het district.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!