Carl Breeveld: “Positieve macro-economische ontwikkelingen Suriname onvoldoende ten gunste bevolking”

Parlementariër Carl Breeveld vindt het absoluut positief dat Fitch Ratings de kredietwaardigheid van Suriname op drie niveaus heeft opgewaardeerd van B+ naar BB-. “Het kan alleen beter met Suriname. Zowel met onze olie als met ons goud gaat het de goede kant op. De complimentjes voor deze economische plusjes”, aldus Breeveld. Het ligt de DOE-parlementariër echter zwaar op de maag dat de positieve macro-economische ontwikkelingen in Suriname, onvoldoende ten goede komen van de bevolking. Breeveld noemt de sociale noden onder het volk en de ontbrekende rijwiel- en voetpaden langs de verschillende Surinaamse wegen. “Geen wonder dus dat mensen worden doodgereden.” Op het onderwijsvlak schort het ook. De DOE-parlementariër heeft bij oriëntatie in Tammenga een school aangetroffen zonder behoorlijke muren. De school heeft geen bewaker, terwijl één schoonmaakster het hele schoolgebouw moet onderhouden. “Met betrekking tot het onderwijs zijn er goede plannen, maar er moet nog een heleboel gebeuren”, aldus Breeveld.
Zoals Fitch Ratings aangeeft, heeft Suriname de upgrade van de kredietwaardigheid onder andere te danken aan de afgenomen politieke onzekerheid, strak fiscaal en monetair beleid, afgenomen inflatie en pogingen om de begrotingstekorten te reduceren. Breeveld vindt het van niet te onderschatten belang dat corruptiebestrijding strak wordt aangepakt nu Suriname economisch in de lift is. ‘Door corruptie kunnen de economische voordelen het volk minder of minder snel bereiken.’

error: Kopiëren mag niet!