Politie Nickerie arresteert illegale goudzoekers

De politie van Nickerie en speciale politie-eenheden uit Paramaribo hebben gisteren opgetreden tegen een groep Brazilianen die zich schuldig maakte aan illegale goudwinning in het Kabalebo-gebied. Tot nu toe zijn 6 Brazilianen aangehouden en zijn  een lichtmotor, slangen en zuig- en perspompen in beslag genomen. De politie is nog niet klaar met de op- en nasporingswerkzaamheden in het gebied. Het vermoeden bestaat dat er nog  illegale goudzoekers in het gebied aanwezig zijn. Bewoners van  de dorpen Apoera, Section en Washabo zijn zeer tevreden over de actie om de illegale goudzoekers uit het gebied te verwijderen.
Ook in het Tapoeripa-gebied is een gemengde eenheid bestaande uit de politie van Nickerie, Saramacca en Paramaribo en  leden van het Surinaams Nationaal Leger op onderzoek uitgegaan om na te trekken of illegale goudactiviteiten ontplooid werden. Dat bleek niet het geval te zijn. De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om alle informatie over illegale goudactiviteiten in de genoemde gebieden aan haar door te spelen.
 

error: Kopiëren mag niet!