Yellow Birds-coach Zalman: ‘We moeten minder turnovers maken in game 2’

Wanneer Yellow Birds vanavond in game 2 van de finale play-offs zal uitkomen tegen SCVU, dan zal de ploeg van hoofdcoach Marciano Zalman proberen zo weining mogelijk turnovers te maken. Volgens Zalman was het aantal turnovers in game 1 te hoog en dat heeft hun ook de wedstrijd gekost. In game 1 maakte de ploeg van de Johan Bodegravenlaan 20 turnovers, dat zijn aanvallen waarbij je de bal verliest zonder te schieten. ‘We gaan proberen in game 2 het aantal turnovers met de helft terug te brengen’, zegt de coach. Game 1 won SCVU met 69-59 van de gele vogels.
Volgens Zalman heeft de ploeg die de minste fouten heeft gemaakt, game 1 gewonnen. ‘Bij ons gingen bepaalde dingen niet goed. De jongens hebben niet goed genoeg gepresteerd. Maar dat was voor game 1, er resten nog een aantal wedstrijden’,  geeft Zalman aan. Volgens de hoofdcoach was de finale een vuurdoop voor een groot deel van zijn team. ‘Veel van de jongens spelen voor het eerst een hoofdklassefinale. En dan sta je meteen tegenover de zeer ervaren SCVU. Ze hebben geproefd hoe een hoofdklassefinale is en wat nu komt, moeten ze beter gaan doen’, zegt de coach. Zalman vindt dat er secuurder gespeeld moet worden om te voorkomen dat er te veel turnovers worden gemaakt. Earl Jones speelde in game 1 offensief heel goed. ‘Bij ons heb je geen vaste topscorer, dus per wedstrijd krijg je dat iemand opstaat en de ploeg trekt. Jones heeft dat in game 1 gedaan met 18 punten.’
‘Voor game 2 moeten de jongens meer geconcentreerd gaan spelen. Ze moeten zich niet laten opjagen in een bepaalde fase van de wedstrijd. Het zijn jonge spelers die gehaast gaan spelen als ze in tijdnood komen. Hierdoor krijg je veel turnovers. Als we het aantal turnovers met de helft terugbrengen en gebalanceerder schieten, dan pakken we de wedstrijd’, geeft coach Zalman aan.

error: Kopiëren mag niet!