PLO vraagt uitzondering voor buschauffeurs onder de 25 jaar

De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zal na een gehouden algemene ledenvergadering het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) komende week vragen om bij het invoeren van de nieuwe vergunningsvoorwaarden uitzonderingen te maken voor enkele bushouders/buschauffeurs onder de 25 jaar. “Wij zitten met meerdere buschauffeurs onder de 25 jaar die al een tijdje bus rijden, en er zijn gezinnen waarbij de vader niet zelf kan rijden, maar wel graag heeft dat zijn zoon van 23 of 24 dat doet. Wij hebben een gesprek met de directie aangevraagd om dit te bespreken”, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh. Zijn organisatie heeft echter geen problemen met de nieuwe vergunningsvoorwaarden betreffende het optrekken van de leeftijdsgrens voor buschauffeurs naar 25 en de introductie van uniform.
De Particuliere Lijnbushouders Organisatie weet dat de herregistratie van onder andere de PSB-bussen door TCT vlekkeloos verloopt. “Ze zijn pas weer gestart met de herregistraties en we hebben geen klachten gehad.” Zowel de PL- als Lijn 7-bussen zijn thans opnieuw geregistreerd. De bushouders van de routes Lijn 6, 8, 9 en 10 komen vanaf volgende week maandag aan de beurt. Bij de registratie van de Lijn 7- en PL-bussen is gebleken dat ruim 80% van de ongeveer 224 bushouders gehoor heeft gegeven aan de oproep tot herregistratie. Mahadewsingh die zelf ook bushouder is, laat zich maandag eveneens herregistreren.
Naast de herregistratie worden bushouders tot heden voor SRD 1.80 per liter diesel gesubsidieerd door de overheid. “Het uitbetalen van de subsidiegelden verloopt goed. De gelden worden nu gestort door de overheid en binnen twee weken beginnen we dan weer met het uitbetalen. De bushouders zullen dan hun subsidiegelden van april, mei en juni ontvangen”, zegt Mahadewsingh.

error: Kopiëren mag niet!