Opleiding mediatheekwerkers levert eerste afgestudeerden af

Op 1 oktober 2004 is SMMBO, de opleiding tot ‘schoolmediatheekmedewerker basisonderwijs’, gestart met een middelbare beroepsopleiding onder auspiciën van het Minov. De bedoeling van deze opleiding is om mediatheken te bemannen met personen die goede bibliotheek- en mediatheektechnische vaardigheden bezitten en ondersteunend werken naar het onderwijs. Van 2004-2007 is er hiervoor een pilot-project gestart. In de eerste periode heeft dit project 10 afgestudeerden opgeleverd. Na een grondige evaluatie heeft de toenmalige minister per beschikking de huidige opleiding ingesteld, welke dan ook vanaf oktober 2009 van start is gegaan. Het betreft een middag/avondopleiding. De huidige directeur is Vivian Sedney BSc. Zijn totaal team van docenten is goed gemotiveerd. Zij leveren hun bijdrage middels het onderwijs in de informatieverzorging en informatiemanagement.
De opleiding is thans volledig door het Minov erkend. ‘Na drie jaren is het nu zover dat wij onze eerste afgestudeerden kunnen verwelkomen. Binnenkort vindt de diploma-uitreiking plaats aan een nieuwe lichting geslaagden.’ De opleiding is in eerste aanleg bedoeld voor het basisonderwijs, maar gezien het curriculum kunnen afgestudeerden overal ingezet worden op afdelingen die met informatie te maken hebben. Vele scholen gaan over tot het opzetten van mediatheken, hetzij particulier of van overheidswege zoals de Algemene Onderwijsbibliotheek.
De opleiding is intensief waarin veel tijd gaat zitten; de lesdagen zijn van maandag t/m vrijdag. Voor de toelatingseisen kan gebeld worden op telefoonnummer 8533434. Het Minov is voornemens om de mediatheken te bezetten met personen die dit mbo-diploma hebben behaald.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: