Overvallen vissers gedwongen in rivier te springen

De politie van Albina heeft drie Guyanese vissers aangehouden en opgesloten. Zij worden onder meer verdacht van diefstal door middel van geweldpleging, vernieling en doodslag. De drie verdachten moeten in de avond van maandag 9 juli twee collega vissers, onder bedreiging met vuurwapens en een houwer, hebben gedwongen om in de Marowijnerivier te springen. Daarnaast moeten zij rond 400 kilogram vis en een tank met benzine uit de boot hebben gestolen. Vervolgens moeten zij de boot van hun slachtoffers zodanig hebben vernield dat die gezonken is. Een van de slachtoffers, de visser Narine Taiga, is verdronken. Zijn lijk is inmiddels geborgen. Het andere slachtoffer wist zwemmend de oever te bereiken en kwam na anderhalve dag in het Inheemse dorp “Langaman Kondre” terecht. Het betreft in deze de 44-jarige J.G. Hij vertelde bij aankomst wat hem overkomen was en de autoriteiten van het dorp maakten contact met de politie. De sterke arm startte gelijk met een onderzoek, dat intussen heeft  geresulteerd in de aanhouding van de drie Guyanezen in kwestie en de inbeslagname van de  vermoedelijk gestolen vis en de vuurwapens. De verdachten en slachtoffers zijn geen onbekenden van elkaar. Kort voor het gebeurde moeten zij nog samen hebben zitten borrelen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: