Avondstudenten Commewijne willen schoolvervoer

Avondstudenten van vooral Tamanredjo en Perika in Commewijne willen graag dat het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling schoolbussen ter beschikking stelt. Dat zegt jeugdparlementariër Rajiv Ramsahai aan de krant. “De studenten hebben mij benaderd om een verzoek in te dienen bij het ministerie. Ik vraag het ministerie hierop in te spelen. Het is belangrijk dat de studenten geen stagnatie ondervinden om naar school te gaan. We weten allemaal hoe moeilijk de busverbinding is in Commewijne. Bovendien hebben studenten niet elke dag geld”, luidt de noodkreet van Ramsahai.
Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt dat het ministerie op de hoogte is van het probleem en dat er momenteel een studie wordt gemaakt over een oplossing. Volgens directielid Stanley Sidoel van het ministerie houdt het Minov zich in eerste instantie bezig met dagstudenten. “Dat alles gaat ons zonder meer geld kosten en we hebben daarmee geen rekening gehouden bij het opmaken van de begroting. Maar we zijn natuurlijk bezig een oplossing te zoeken voor dit probleem”, zegt Sidoel. De functionaris kan niet precies aangeven wanneer het vervoer ter beschikking zal zijn. Hij weet echter zeker dat de avondstudenten worden geholpen.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!