17-jarige Divya Hardwarsing landelijk best geslaagde

De 17–jarige Divya Hardwarsing, leerling van het Miranda Lyceum (Lyco I), is met 65 punten landelijk de best geslaagde. Lyco I–directeur Balram Soemeer is bijzonder trots op haar. Volgens de directeur heeft Hardwarsing niet alleen de naam van de school hoog gehouden, maar is het weer na jaren dat een examenkandidaat van een middelbare school zo een hoge score heeft gehaald. Divya heeft twee tienen (voor Wiskunde I en II) en vijf negens op haar cijferlijst. Volgens Divya heeft zij haar succes te danken aan de leerkrachten van Lyceum I, die volgens haar heel motiverend zijn geweest. Verder nog haar vrienden en klasgenoten en in het bijzonder haar ouders en familie.
Divya zegt dat zij vanaf dag een in de examenklas flink heeft geoefend met de leerstof en ook de adviezen van de leerkrachten heeft opgevolgd. Divya Hardwarsing zegt verder te zullen studeren. Zij zal zich inschrijven op de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Volgens deze tiener is er geen toverformule om over te gaan of te slagen. ‘Als je je lessen tijdig leert, altijd je huiswerk maakt en met interesse de lessen volgt en de adviezen van de leerkrachten opvolgt, lukt het helemaal.’
Divya’s tweede grote droom is om af te dansen (arrangetram) in de klassieke dansstijl Bharat Natyam.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!