Zes maanden schorsing voor vechtende U-17 spelers

De 10 jeugdspelers die tijdens de SVB-jeugdwedstrijd tussen Real Ansoe en Tourtonne All Stars (TAS) in de U-17 klasse buiten hun boekje gingen, werden afgelopen week door het SVB- jeugdtuchtcollege gestraft. Het SVB-jeugdtuchtcollege dat door John Muntslag wordt geleid, strafte de jeugdspelers voor 6 maanden onvoorwaardelijk. De 10 spelers zijn Dean Danning, Pablo dos Santos, Jordy Ijhap, Rinaldo Projogolo en Niels Wieringa van Real Ansoe. Serguinho Held, Quincy Hornberger, Sueno Struiken, Sergio Acton en Kevin Williams van TAS.
Na de wedstrijd tussen Real Ansoe en TAS in de U-17 klasse heeft de aanvoerder van TAS een speler van Real Ansoe aangevallen en geslagen. Maar de speler van Real Ansoe sloeg terug, waardoor er een schermutseling ontstond tussen de twee ploegen. De reden hiervoor was dat de speler van Real Ansoe weigerde een handdruk te geven, waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen deze twee spelers. Hierna zei de speler van TAS tegen hem: “Yu na wan ka vriendje” en “yu wan si mi klap yu”. De speler van TAS voegde de daad bij het woord en klapte zonder pardon de speler van Real Ansoe.
De arbiter kwam tussen de vechtersbazen, maar de aanvoerder van TAS ontweek de scheidsrechter en ging weer in de aanval. Hierna begonnen ook de andere spelers met de zaak te bemoeien, wat ontaardde in een vechtpartij. Met behulp van officials werden beide ploegen van elkaar gescheiden. Het was zelfs zover gekomen dat een speler een lege bier fles uit de ton haalde en naar een supporter goodie, maar gelukkig werd die niet geraakt. Deze speler is door de clubleiding van TAS al buiten de selectie gelaten. De doelman van TAS die al een rode kaart had gekregen in de wedstrijd en op tribune zat, kwam het veld op en wilde zelfs de assistent-scheidsechter te lijf gaan.
De spelers van Excelsior, die een jaar straf hadden gekregen, moesten ook aanwezig zijn met hun ouders of vertegenwoordigers tijdens de zitting. Maar zij kwamen niet opdagen. Hierdoor staat de straf dat ze het Emile La Feunta Sportcomplex niet mogen betreden, overeind.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: