Schilder voor de elfde keer gevonnist

De schilder  Ricardo Ritfeld, die reeds 10 vonnissen op zijn naam had, werd gisteren wederom veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf. Hij heeft op 13 januari 2012 uit de woning van de benadeelde, Guno A., geld en sieraden weggenomen. De benadeelde had de verdachte aangetrokken om zijn woning te schilderen. Op een onbewaakt moment, toen de benadeelde samen met zijn vrouw was uitgereden, maakte Ritfeld misbruik van die gelegenheid. Na zijn snode daad had hij zich uit de voeten gemaakt. Onderzoek in de woning wees uit dat er geld en sieraden werden vermist. De benadeelde deed aangifte bij de politie. Ritfeld werd aangehouden. In eerste instantie verklaarde Ritfeld dat hij de sieraden aan zijn zwager had verkocht voor SRD 5000. Later kwam hij hierop terug en beweerde dat hij de sieraden aan een Guyanese man had verkocht voor SRD 4.000. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte diefstal wettig en overtuigend bewezen. Zij merkte op dat 90% van de vonnissen, die op naam staan van Ricardo, met inbraak te maken heeft. Zij eiste een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte het feit ook bewezen. Hij veroordeelde Ritfeld conform de eis. “Hebt u niks anders te doen. U zal een reden daarvoor hebben”, merkte de magistraat op.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!