Vwo Scholengemeenschap Nickerie heeft beste resultaten na Vrije Atheneum

De vwo-afdeling van Scholengemeenschap Nickerie heeft op het Vrije Atheneum na landelijk het best gescoord op vwo-niveau. Onder de openbare scholen, is deze school als nummer 1 geëindigd. De vwo-afdeling heeft 67.4% direct geslaagden en aan herexamen zal 16.3% van de examenleerlingen deelnemen, terwijl 16.3 % het niet heeft gehaald.
Directeur Nino Tjon A Njoek zegt dat het resultaat van het afgelopen jaar heel teleurstellend was. Het directe slagingspercentage lag net iets boven de 23%. Na de herexamens kwam het percentage rond de 40% te liggen. Dit zorgwekkende resultaat heeft de schoolleiding aan het denken gezet en er werd een evaluatie gehouden. Tjon A Njoek zegt dat zij de ervaring hebben dat praten vaak helpt. Ook de ouders werden nauw betrokken bij het proces om de leerlingen te motiveren. Anderzijds stonden leerlingen open voor de communicatie. Er zijn motivatiesessies gehouden met James Ramlal, de directeur van Caribbean Center, en de ex-directeur van Staatsolie, Eddy Jharap. Er zijn door individuele docenten ook incidenteel extra lessen verzorgd in bepaalde vakken. De leerlingen hebben heel gemotiveerd deelgenomen aan de examens. De school heeft voor het eerst mensen van buiten gehaald om de studenten te helpen motiveren.
De havo-afdeling heeft 56% direct geslaagden; 30% heeft herexamen  en 2% moet inhaal maken, terwijl 12% is afgewezen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: