Personeel AZP verontrust over hoog salaris nieuwe directeur

Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aangesloten bij de vakbond is verontrust over het ‘hoge salaris’ dat Antoine Brahim als nieuwe directeur zal toucheren. Het personeel slaagt maandelijks met veel moeite erin de eindjes aan elkaar te knopen. Ook heeft het ziekenhuis veel moeite maandelijks de salarissen uit te betalen. Secretaris Maurits Blackson van de Algemene Bond van Landsdienaren in dienst van het AZP (Ablaz) zegt dat de vakorganisatie zeker erop zal aandringen dat de bestaande salarisverhoudingen gecorrigeerd worden. ‘Als de directeur SRD 60.000 gaat verdienen, dan moeten de salarissen van de rest van het personeel ook opgetrokken worden. Anders creëer je een totaal scheve verhouding en dat kan niet.’ Om de rust in het ziekenhuis te garanderen, zal deze correctie volgens Blackson een gebiedende eis worden van het personeel.
De Ablaz heeft de onrust onder de leden kenbaar gemaakt aan de moederorganisatie (CLO). Blackson zegt dat er al een schrijven is gericht naar CLO-voorzitter Ronald Hooghart. De bond weet ons te vertellen dat Brahim bij pensionering 70% van het forse salaris zal blijven ontvangen. Deze informatie is medeoorzaak van de onrust bij de bondsleden.
Blackson vreest dat het kan gaan escaleren als de salarisverhoudingen niet worden gecorrigeerd. De bondstopper denkt dat de regering bij de benoeming, hiermee blijkbaar geen rekening heeft gehouden. “De directeur kan geen fors salaris verdienen, terwijl wij het wensenpakket van het personeel maar niet afgerond kunnen krijgen. Ik kom niet aan de man zijn kwaliteiten, maar men had moeten weten dat het ziekenhuis geen multinational is”, aldus Blackson.

error: Kopiëren mag niet!