Sirenesysteem binnenkort operationeel te Albina

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is in het afgelopen weekend met een awareness programma gestart in Albina. Het programma is in het kader van het alarm-sirenesysteem dat geplaatst zal worden. Dit systeem zal de komende maand worden geïnstalleerd in samenwerking met Suralco. Het mechanisme is bedoeld voor elke dreiging en zal helpen dorpelingen te melden als calamiteiten zich voordoen. Ulrich Coates, voorlichter KBS, zegt dat er huis aan huis bezoeken worden afgelegd. De Albinezen worden voorgelicht en gevraagd om waakzaam te zijn. Er zullen rookmelders en blusdekens verstrekt worden. Ook vinden er controles plaats in de woonhuizen.
Het project wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Zij zullen tien dagen lang bezig zijn met het voorlichten van de bewoners van de gebieden die aangedaan zullen worden. Er zullen in totaal 500 rookmelders geplaatst worden.
De campagne is ook gestart in Papatam en Erowarte. Het project is nog in een pilot-fase. Het is niet uitgesloten dat alarm-sirenesystemen ook geplaatst worden in andere districten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: