David Auguste wint verkiezingen plantage Onoribo

De kandidatenlijst van David Auguste is afgelopen zaterdag als winnaar uit de bus gekomen. Op de algemene ledenvergadering van 10 maart 2012 werd door de plantagebewoners besloten om nieuwe bestuursverkiezingen te houden in Onoribo. Caroline Bandisan, ondervoorzitter van het oud bestuur, vertelt dat de president eerder dit jaar partijen bij elkaar heeft gebracht in een stichtingsvorm ter behartiging van de belangen van omwonenden en erfgenamen van Onoribo. Er is toen ook een team gevormd, onder leiding van Lothar Boksteen, als onderhandelaar met de Suralco. Het is de bedoeling dat het nieuw bestuur verder werkt met deze stichting en het onderhandelingsteam. Vermeldenswaard is dat  2 leden van het oud bestuur zich ook kandidaat hebben gesteld op de winnende lijst. De lijst van Auguste kreeg 185 stemmen, terwijl die van Hesdy Ommen, de tegenkandidaat, slecht 56 stemmen kreeg.
Auguste gaf in zijn overwinningstoespraak aan te zullen werken aan de verzoening onder de erfgenamen. Ook de potenties van de plantage moeten ontwikkeld worden. Auguste riep de verliezende groep op om samen met hen de strijd tot ontwikkeling aan te gaan.
Gregory Rijssen, de woordvoerder van de groep Ommen, deed de belofte om het nieuw bestuur te ondersteunen. Volgens Rijssen hebben de erfgenamen een vertegenwoordiging gekozen, die niet als tegenstanders gezien moeten worden. Voorzitter Ommen zelf was niet aanwezig tijdens de verkiezing. Hij was uitlandig. Rijssen zegt dat dit niet gezien moet worden als oorzaak van het verlies.

error: Kopiëren mag niet!