Dakloze in vervallen woning tot last van bewoners Verbeniastraat

De alleenstaande 69-jarige Henriette de Vries kan de situatie naast haar woning niet meer aan. Vanaf de dood van haar buurman is diens woning ernstig in verval geraakt en is het erf bebost. De situatie is beangstigend voor De Vries, omdat een dak– en thuisloze sinds kort zijn intrek heeft genomen in de eens prachtige woning van de buurman aan de Verbeniastraat te Zorg en Hoop. Als Dagblad Suriname mevrouw De Vries opzoekt, ligt de dakloze languit te slapen op het balkon. De bejaarde mevrouw, die eens het slachtoffer is geworden van een inbraak, vertelt verder dat de man zakken vol vuil brengt naar de woning.
Volgens Henriette de Vries is zij ten einde raad. Zij heeft enkele instanties platgelopen voor hulp, maar wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd. ‘Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben een gevangene in mijn eigen woning. Ik kan ’s avonds geen oog dicht doen. Die man komt en gaat. Hij springt gewoon over de stenen schutting, omdat vanwege het onkruid de poort niet open gaat.
Ook een andere buurtbewoner klaagt tegenover Dagblad Suriname. Volgens deze buurtbewoner wonen de nabestaanden van de overleden buurman in het buitenland. ‘We weten niet bij wie we meer moeten, maar vragen Milieubeheer (directoraat Openbaar Groen, red.) om ons te helpen in deze.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!