Binnen één maand duidelijkheid over hoofdbestuursverkiezingen KTPI

Het hoofdbestuur van de KTPI en parlementariër Oesman Wangsabesari moeten binnen één maand de nodige informatie met elkaar uitwisselen over hoe te komen tot de hoofdbestuursverkiezingen die georganiseerd moeten worden. Hiertoe is op dinsdag 10 juli 2012 ten overstaan van de rechter een besluit genomen, zegt Wangsabesari aan Dagblad Suriname.
Ondertussen heeft de rechter het royement van in ongenade gevallen KTPI-parlementariër door het hoofdbestuur, geschorst. Wangsabesari blijft dus KTPI-ondervoorzitter, maar ambieert nog steeds het voorzitterschap van de politieke partij. Hij vindt het van niet te onderschatten belang dat vernieuwingen worden doorgevoerd binnen KTPI. Hierbij heeft een professionele aanpak van het bestuur tot doel bij te dragen aan het behalen van de beleidsvoornemens van regering Bouterse-Ameerali. Wangsabesari heeft ook graag dat het binnen de partijstatuten een quotum voor vrouwen wordt vastgesteld en de duur van het voorzitterschap wordt geregeld.
KTPI-voorzitter Willy Soemita zegt in een reactie dat meerdere partijleden, dus niet alleen Wangsabesari, het voorzitterschap van de politieke partij ambiëren, echter solliciteren zij niet naar de functie. Het ligt ook niet aan Soemita om kandidatenlijsten samen te stellen voor een hoofdbestuur. “Het is een aangelegenheid van de partij en niet van de partijvoorzitter”, zegt de KTPI-voorzitter. Soemita verduidelijkt verder dat de rechter nimmer argumenten heeft aangehaald als zou de KTPI Wangsabesari onrechtmatig hebben geroyeerd. “Ik ben van  mening dat het hoofdbestuur slechts uitvoering heeft gegeven aan de opdracht van een algemene ledenvergadering, het hoogste orgaan binnen de partij”, aldus Soemita.

error: Kopiëren mag niet!