Truck met salpeterzuur Rosebel omgekanteld

Een truck van Rosebel Goldmines die twee containers met salpeterzuur vervoerde, is zaterdag rond 11.00 uur omgekanteld te Brownsweg. Het Rosebel Emergency Response Team werd direct in stelling gebracht en interne hulpdiensten vertrokken onmiddellijk naar de locatie van het incident. Dit laat het goudmijnbedrijf weten in een persbericht. Het bedrijf heeft de relevante overheidsautoriteiten onmiddellijk gealarmeerd, waaronder de districtscommissaris van Brokopondo, de politie en het Nimos. Genoemde diensten waren ter plekke om te assisteren.
De situatie werd continu gemonitoord en is volledig onder controle. De containers zijn inmiddels weer rechtop gezet en voorbereidingen worden getroffen om het transport naar de mijnvelden te vervolgen. Rosebel is dankbaar voor de professionele en voortvarende assistentie van de overheidsautoriteiten en voor de inzet van de werknemers en andere belanghebbenden. Het bedrijf biedt zijn verontschuldigingen aan de lokale gemeenschap en weggebruikers voor het ontstane ongerief vanwege de tijdelijke wegafsluiting.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: