Stiefvader blijft aangehouden in pedofiliezaak

Johannes A. die ervan wordt verdacht zijn minderjarige stiefdochter te hebben verkracht, moest zich vrijdag verantwoorden voor de rechter. In deze zaak heeft de kantonrechter een getuige gehoord die de raadsman van de verdachte had opgegeven. De getuige is een tante van het slachtoffer. De tante verklaarde dat het meisje aanvankelijk thuis bij haar inwoonde. Later zou haar zus het meisje hebben meegenomen. Op 26 februari vertelde het slachtoffer aan haar tante dat zij vaak ‘pakkertje’ speelde met haar stiefvader. Op een dag toen het meisje de stiefvader in de slaapkamer ging zoeken, werd zij door hem gegrepen. Vervolgens werd zij door de stiefvader verkracht. De tante verklaarde dat de verdachte zelf aan zijn buurman, niet wetende dat hij een oom van de tante was, zou hebben gezegd dat hij het meisje heeft misbruikt.
Volgens de raadsman van de verdachte is er pas na een jaar aangifte gedaan bij de politie. “Mi no du noti meester”, zei de stiefvader. Hij gaf aan dat hij het nooit aan de kinderen heeft laten merken dat hij niet de biologische vader is. Volgens hem heeft de tante de kinderen voorgehouden dat hij een stiefvader is. De tante zou daarbij uit jaloezie hebben gehandeld. Volgens de verdachte kon de familie het niet aanzien hoe prettig hij met zijn concubine en haar kinderen leefde. De magistraat heeft nog behoefte om de buurman te horen op de volgende zitting. Deze zaak wordt op 27 juli voortgezet. Johannes A. blijft aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!