Drie jaar geëist voor seks met minderjarige

Het Openbaar Ministerie (0M) eiste gisteren 3 jaar met aftrek tegen de 24-jarige verdachte, Neville H . Het OM achtte vleselijke gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen. Neville heeft seks bedreven met zijn 13-jarig meisje. De officier van justitie achtte geweld en bedreiging met geweld niet bewezen. Hiervoor vorderde zij vrijspraak. Advocaat Robby Neslo was het eens met de officier dat er geen sprake was van geweld en of bedreiging met geweld. Volgens de raadsman had het slachtoffer de verdachte op de bewuste dag gebeld en van de afwezigheid van haar moeder op de hoogte gesteld. Het slachtoffer had veelvuldig mobielcontact met zijn cliënt.
De raadsman gaf aan dat het meisje de verdachte had geleid naar haar slaapkamer en niet zoals beweerd wordt dat zij daarheen was gesleurd. Het is niet vanwege het hulpgeroep van het meisje dat de buren haar moeder op de hoogte stelden van de aanwezigheid van Neville. De buren zagen de verdachte naar binnen gaan. Volgens de raadsman was er geen sprake van schreeuwen en gillen. De raadsman gaf aan dat het slachtoffer vrijwillig seks heeft gehad met de verdachte. “In plaats van dat de moeder van het meisje zich moederlijk na de zogenaamde verkrachting over haar ontfermt, presteert zij het om haar dochter vreselijk af te ranselen. Het waarom laat zich gemakkelijk vertalen”, stelde de raadsman.
Volgens de advocaat moeten de striemen op het lichaam van het meisje dan ook toegeschreven worden aan de flinke afranseling. De verdachte geeft toe dat hij seks heeft gehad met een minderjarige, maar blijft erbij geen geweld of bedreiging met geweld te hebben aangewend. De verdediging verzocht de rechter om niet mee te gaan met de strafeis van de officier. “Mijn cliënt wenst zijn studie op het AMTO aan te vangen en hoopt  dat u hem daartoe in de gelegenheid stelt”, zei de advocaat. De magistraat stelde deze zaak uit naar 2 augustus.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!