33 aanhoudingen in Tigri Barba Nickerie

Onder leiding van gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop van Nickerie en in opdracht van hoofdcommissaris Krishna Mathoera is ook in het district Nickerie de operatie ‘Tigri Barba’ uitgevoerd. Daarbij zijn vrijdagavond 33 personen aangehouden en is een pick-up vol spullen in beslag genomen. Tijdens de actie moest vuurwapengeweld toegepast worden. Een persoon is daarbij aan zijn zitvlak geraakt en opgenomen in het ziekenhuis.
Vrijdagavond werd de operatie landelijk uitgevoerd. In Nickerie begonnen de acties om 22.00 uur en duurden 4 uren lang. In de groep van 33 aangehouden personen bevinden zich 17 Guyanezen. Hiertoe behoren ook zware criminelen die na hun daad in Nickerie een schuilplaats komen zoeken of hier hun criminele activiteiten ontplooien.
Volgens informatie van een ooggetuige waren meer dan 20 politieagenten en militairen betrokken bij een inval bij een oud bar/hotel. De kamers van het hotel worden nu verhuurd aan Guyanezen. Bij deze inval is er ook vuurwapengeweld gebruikt. Een aantal Guyanese jongemannen en een vrouw zijn meegebracht door de politie. Uit deze groep zijn vijf personen uitgezet, die hier illegaal verbleven. De rest is weer op vrije voeten.

error: Kopiëren mag niet!