SCVU eerste finalist Hoofdklasse play-offs

De ploeg van SCVU is de eerste finalist in de Herenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) . In game 2 van de best of 3 serie won de club uit Uitvlugt wederom van De Schakel. Na een 34-31 ruststand werd het een 74-64 overwinning voor SCVU. Nadat SCVU de eerste quarter met 19-16 had gewonnen, was het daarna een gelijkopgaande strijd. De tweede en derde quarters eindigden gelijk; 15-15 om 16-16. In de vierde quarter sloeg SCVU weer toe met 24-17. Ondanks een masteroptreden van Jamal Henar bij De Schakel (26 punten en 20 rebounds), lukte het de ploeg niet om een game 3 te forceren. De ondersteuning van zijn medespelers was namelijk te klein. Gideon Wielingen en Bruce Zamuel ondersteunden hem met slechts 7 punten elk. Bij SCVU had Ryan van Russel 17 punten, Jason Fisher 15 punten en Dwight Cabenda 13 punten. SCVU zit nu in de wachtkamer op de winnaar van de serie tussen
Yellow Birds en CLD speelden donderdagavond game 2. De eerste wedstrijd werd door Yellow Birds gewonnen. CLD kwam terug in game 2 en won na een 34-26 ruststand met 74-63 van de gele vogels onder leiding van hoofdcoach Marciano Zalman. De eerste en tweede quarter won CLD met 20-15 en 14-11. Ook de derde quarter ging naar de Caribbean Little Devils met 25-14. Pas in de vierde quarter sloeg Yellow Birds terug met 23-15, maar dat was niet goed genoeg voor de overwinning. Keith Zinhagel werd de topscorer bij CLD met 15 punten. Lorenzo Adasi had 13 punten en Winston Bosk 11 punten. Bij Yellow Birds haalde Miquel Wip 12 punten, Herbert Watson en Sergio de Jong hadden elk 9 punten. Game 3 wordt zondag gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!