Bulldozer rijdt over slapende man op vuilstortplaats Ornamibo

De 39-jarige Alfred ‘Pape’ Bongsodipo is er niet meer. Pape heeft gistermorgen omstreeks 8.20 uur op een heel wrede wijze de dood gevonden op de openbare vuilstortplaats te Ornamibo. De man is in zijn slaap overreden door een “bulldozer” op de vuilstortplaats te Ornamibo. Gebleken is dat de man die een “raper” is (een “raper” is iemand die op een vuilstortplaats naar spullen zoekt die van waarde zijn, zoals aluminium en koper) de nacht heeft doorgebracht in één van de lege kartonnendozen, die op de binnenwegen van de stortlocatie lagen. De bulldozerchauffeur, die zich gistermorgen weer voor werkzaamheden op de vuilstortplaats begaf, ging ervan uit dat er zoals vaker het geval was, wederom lege dozen op de weg waren. Hij reed dan ook zonder erbij stil te staan over de dozen met het voor Bongsodipo  noodlottig gevolg. De politie van Houttuin werd erbij gehaald. Een ingeschakelde arts constateerde de dood. Het ontzielde lichaam van Bongsodipo is voor sectie in beslag genomen.
Tjitra, een andere “raper” tevens de geliefde van Pape, die op een bank lag te slapen, hoorde het geluid van de bulldozer en schrok wakker. Ze realiseerde zich op dat moment dat haar vriend in een doos lag te slapen. Ze haastte zich naar de doos en ontdekte dat Bongsodipo overreden was. Huilend vertelde Tjitra aan Dagblad Suriname dat zij haar vriend de avond ervoor nog gevraagd had om bij haar op de bank te liggen. Hij weigerde. ‘Liever was hij bij mij komen liggen, dan was dit niet gebeurd’, zei ze keer op keer. ‘Hij had geen hoofd meer’, zegt zij met schrik in haar ogen. Tjitra zegt Bongsodipo lange tijd te kennen. ‘We gebruikten samen drugs en ‘palm’. Toen Dagblad Suriname haar ontmoette, was zij op weg naar de winkel om alcohol te kopen. Tjitra, een stevig gebouwde vrouw met rottende tanden, is reeds geruime tijd dakloos. Maar, zegt ze, ze voelt zich thuis op de vuilstortplaats. ‘Ik val niemand lastig en verdien mijn geld op een eerlijke manier.’ Ze ‘raapt’ van alles en nog wat en verkoopt die aan mensen. ‘Daarmee koop ik eten, drugs en alcohol.’
Dagblad Suriname sprak in de omgeving met een aantal mensen over het gebeurde en allen gaven te kennen dat het nu tijd wordt dat de overheid iets doet met de mensen op de vuilstortplaats. ‘Het wordt tijd dat het gespuis daar opgeruimd wordt of moeten er nog meer doden vallen’, zegt een meneer die anoniem wenst te blijven. ‘Ze roken hun ding en zorgen voor veel ongerief in de buurt.’
 Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!