BR intervenieert in geschil bond en directie RBC/RBTT

De RBC/RBTT Werknemersorganisatie is nog ‘on speaking terms’ met de bankdirectie. Bondsvoorzitter Willy Rodriquez  zegt dat partijen voor maandagavond weer zijn opgeroepen te verschijnen voor de Bemiddelingsraad (BR). Inmiddels heeft de bond zijn acties opgeschort en zijn alle kantoren van de RBC sinds donderdag weer toegankelijk voor het publiek. Eergisteravond zijn de gesprekken bij de BR gestart. Rodriquez wilde hierover niet veel kwijt, daar bond en directie hebben afgesproken een persstilte in acht te nemen. De gevraagde looncorrectie van 15,3% en de garantie voor banenbehoud voor het personeel gedurende de reorganisatie waren het breekpunt in eerdere gesprekken tussen de bond en de directie. De leiding van de bank had laten doorschemeren dat er mogelijk sprake kon zijn van afvloeiing van personeel. De directie bleek ook niet bereid te zijn de gevraagde looncorrectie van 15,3 % te geven.
 

error: Kopiëren mag niet!