WBC mist Lupson 2 wedstrijden: ‘Ik weet niet waarom Antolo mij de rode kaart heeft getoond’

Het SVB Tuchtcollege heeft Rinaldo Lupson van WBC een straf van 2 wedstrijden opgelegd. Hij heeft tijdens de Hoofdklassewedstrijd tussen WBC en Inter Moengotapoe zijn tegenstander opzettelijk getrapt. “Ives Vlijter en Amaktie Maasie wilden een ééntweetje spelen en ik ben gewoon in de baan gekomen van Maasie om hem te hinderen de bal te ontvangen. Daardoor kwam hij in botsing met mij en viel op de grond. Arbiter Antolo Pinas kwam naar me toe en gaf mij de rode kaart. Dus ik begrijp gewoon niet waarom ik de rode kaart heb gekregen”, zei Lupson.
Omdat arbiter Pinas niet aanwezig kon zijn, werd hij vertegenwoordigd door de wedstrijd-inspecteur Mario Renfrum. “Wat Lupson daar heeft gezegd, is helemaal niet waar. In de 53ste minuut pleegde Maasie een tackle op Lupson, maar de arbiter paste toen de voordeelregel toe. Na vijf minuten trapte Lupson zonder pardon Maasie terug. De arbiter heeft dit gezien en had gewoon geen andere keus dan Lupson de rode kaart te geven”, zei Renfrum.
Hierdoor werd Lupson, die niet een onbekende is bij het Tuchtcollege, voor 3 wedstrijden geschorst, waarvan 1 voorwaardelijk en een geldboete van 30 SRD.

error: Kopiëren mag niet!