Kenneth Biervliet: “Politioneel onderzoek was niet nodig”

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft geen reden gezien om een politioneel onderzoek in te stellen naar de vermeende fraude. Dagblad Suriname maakte in een eerdere editie gewag als zou het Natuurkunde – examenwerk op het vwo zijn uitgelekt. Kenneth Biervliet, onderdirecteur Minov, zegt dat uit rapportage is gebleken dat het werk niet is uitgelekt. Pas als er daarvan sprake was, zou de politie erbij gehaald worden. Het is echter gebleken dat in dit specifiek geval er niets aan de hand is geweest.
Het Minov heeft woensdag naar aanleiding van het bericht een onderzoek ingesteld, dat ongeveer negen uren in beslag heeft genomen. Het uitgebreide onderzoek heeft geen indicaties opgeleverd van een mogelijke fraude. Volgens het ministerie biedt het examenreglement voldoende mogelijkheden om bij gebleken onregelmatigheden, ook na de uitslag, maatregelen te treffen.

error: Kopiëren mag niet!