Familie en buren diep geschokt over tragische dood tiener Smeken de regering voor verkeersmaatregelen Vierkinderenweg


De tragische dood van de 18–jarige leerling van LBGO Beekhuizen, Steven Dawsa, aan de Vierkinderenweg heeft diepe wonden geslagen bij de familie van de overledene en buurtbewoners. Zij smeken de regering om de nodige verkeersmaatregelen te treffen aan de Vierkinderenweg. Binnen twee weken tijd zijn er twee verkeersongevallen met dodelijke afloop te betreuren op deze weg. In beide gevallen zijn de veroorzakers doorgereden.
Terwijl de politie nog zoekt naar de doodrijder van de 49-jarige voetganger Bansi Chanderdew, is de 18–jarige Dawsa, die op die bewuste 01 juli naar de winkel ging, doodgereden. Het lichaam van de scholier is na drie dagen van vermissing in verre staat van ontbinding aangetroffen in de trens langs de Vierkinderenweg. ‘Hij was niet te herkennen’, zegt zus Sabrina Dowsa bij wie Steven inwoonde. ‘Ik heb hem herkend aan zijn boxershort’, zegt ze met een brok in haar keel. Sabrina vertelt aan Dagblad Suriname dat toen haar jongere broer niet thuiskwam, zij de volgende dag aangifte deed van vermissing bij de politie van De Nieuwe Grond. ‘Ik vind dat de politie niets voor ons heeft gedaan. De derde dag probeerde ik ze te bellen op het nummer dat ze me hadden gegeven en het bleek een verkeerd nummer te zijn. ‘Ik heb naar 115 gebeld en heb toen beide nummers van ze gehad. Ik heb op de derde dag een aantal keren gebeld en telkens was het bezet.’ Het ontzielde lichaam van Dawsa is ontdekt door een man. Hij rook iets en toen hij dichterbij kwam, zag hij een lichaam in verre staat van ontbinding. Hij schakelde de politie in. Een andere broer van Sabrina vertelde haar dat de politie de weg had afgezet. Volgens haar voelde zij het gelijk aan dat er wat met Steven was gebeurd. En gelijk had ze ook. ‘Het is heel zwaar voor mij. Hij woonde al vijf jaren bij mij. Hij hielp mij met alles.’ Aan de persoon die hem dodelijk heeft aangereden, zegt zij het volgende. ‘Dit is erg wreed. Hij/zij kon stoppen om te kijken wie of wat was aangereden. Er was niemand daar om hem/haar te lijf te gaan. De persoon kon of de politie anoniem bellen.’
‘Ik vrees voor het leven van mijn kinderen die dagelijks over de Vierkinderenweg lopen om naar school te gaan’, zegt de tante van Sabrina. De mevrouw wordt ondersteund door haar buren. Ook zij geven in koor te kennen zich niet langer veilig te voelen op de Vierkinderenweg. ‘Er zijn zoveel schoolgaande kinderen in de buurt.’ De plotselinge en tragische dood van Steven is heel zwaar voor de tante. ‘Het lijkt alsof hij elk moment thuis gaat komen. Ik wil niet geloven dat hij er niet meer is.’ De tante richt haar verzoek aan de president van Suriname. ‘President, me begi yu, help ons. Plaats een voetpad en drempels over de Vierkinderenweg zodat wij en vooral onze kinderen veilig kunnen lopen. Het is ons nu overkomen, maar als er niets gedaan wordt, kan het met iemand anders gebeuren.’
 Het is de politie gelukt om de auto, door welke de 18-jarige Steven Dawsa is aangereden, aan de Vier Kinderenweg te achterhalen. Het voertuig is in beslag genomen. De politie hoopt spoedig de verdachte aan te houden.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!