Dr Paramaribo heeft eigen secretariaat

De districtsraad (dr) van Paramaribo beschikt na 25 jaren eindelijk over zijn eigen secretariaat. Gisteren werd het secretariaat, dat staat op het terrein van het commissariaat te Combé, officieel in gebruik genomen. Mohamad Kasto, voorzitter van de districtsraad van Paramaribo, is zeer ingenomen met de opening van het secretariaat. Er kunnen onder andere stukken worden gearchiveerd in het gebouw. De leiding ligt in handen van de secretaris van de districtsraad, mevr. Verginia Emnes. De dc verzekerde de genodigden ervan dat het district Paramaribo dit jaar nog op level 2 gecertificeerd zal worden. De certificering houdt verband met het traject dat is ingezet door het projectbureau DLGP om gestalte te geven aan de decentralisatiegedachte. Als het district eenmaal is gecertificeerd, zal de districtsraad in staat zijn om verordeningen te slaan en heffingen te innen, zoals de vermakelijkheidsbelasting en de huurwaardebelasting.
In zijn boodschap gaf dc Mike Nerkust van het bestuursressort Zuidwest te kennen dat alle actoren gezamenlijk moeten overgaan tot inzet, zodat invulling kan worden gegeven aan hetgeen de president beoogt met ‘actie en prestatie’.
De aanwezige minster Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling meende dat de districtsraad van Paramaribo een mijlpaal heeft bereikt met een eigen secretariaat. “Met het DLGP is het vandaag zover gekomen. U zult het verschil moeten aantonen met toen”, zei Betterson. De bewindsman vond dat de uitvoeringscapaciteit nog benedenmaats is. “Als uw realisatiegraad minder is, gaat u ook minder krijgen”, waarschuwde de minister.

error: Kopiëren mag niet!