Asabiegie voor 2 wedstrijden gestraft

Het SVB Tuchtcollege heeft woensdagavond de 20-jarige speler van Leo Victor, Giovanni Asabiegie,  een straf van 2 wedstrijden opgelegd. Aan Asabiegie werd trappen van zijn tegenstander, zonder te strijden voor de bal, ten laste gelegd. Dit gebeurde in de hoofdklassewedstrijd tegen KD. “Ik pleegde een tackle op de bal en kwam daarbij te vallen. Mijn tegenstander hield mijn been vast en ik schreeuwde. De arbiter keek om, liep naar me toe en gaf me de rode kaart. Ik begrijp helemaal niet waarom ik de rode kaart heb gekregen”, zei Asabiegie aan het tuchtcollege, dat onder leiding stond van voorzitter Karel Zeefuik.
“Op een gegeven moment speelde Asabiegie de bal te ver van zich af en door middel van een sliding probeerde hij de bal toch voor zijn medespeler te spelen. Wat hem ook is gelukt. Daarbij kwam zowel de speler van KD als Asabiegie te vallen. De laatstgenoemde wilde snel opstaan, maar zijn been zat vast. Hij trok zijn been weg, maar trapte zonder pardon zijn tegenstander die op de grond lag. Ik had gewoon geen andere keus dan hem de rode kaarst te geven”, zei arbiter Henry Kia aan het Tuchtcollege.
Het college strafte Asabiegie voor 3 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk en een geldboete van 50 SRD.

error: Kopiëren mag niet!