Vuurwapengevaarlijke Brazilianen maken Lawa-gebied onveilig

Het Lawa-gebied wordt momenteel onveilig gemaakt door  vuurwapengevaarlijke Brazilianen. Onder hen bevindt zich de groep die de twee Franse gendarmes in een helikopter op een Frans eiland heeft doodgeschoten. Vernomen wordt dat ook de van moord verdachte Braziliaan Manoelzinho, die een landgenoot aan de Mazonstraat doodschoot vorige week, zich schuil houdt in dit gebied.
Afgelopen dagen werd één van de verdachten die de moord begingen op de Fransen, gelokaliseerd te Kabanafo te Lawatabiki. Volgens informatie moet hij vanuit Dorlin (Frans gebied) zijn overgestoken naar Kabanafo. Hij is gezien met een zwaar machinegeweer en houdt zich schuil in het bos. Het gaat om een 22-jarige Braziliaan met een slank postuur.
De van moord verdachte Manoelzinho is samen met Casador en nog acht andere mannen gelokaliseerd in een boot die vanuit de Franse kant aan kwam varen. Hun bestemming is Antonio do Brinko. Aldaar houden ze zich schuil in een woning. Ze zijn zwaar gewapend en kunnen voor hun veiligheid op wetsdienaren schieten. Volgens informatie waren Manoelzinho en zijn groep ook betrokken bij de beschieting van de Franse helikopter dichtbij Dorlin.
De Surinaamse autoriteiten zijn op ‘high alert’ in deze zaak. Een grote eenheid van politie- en militaire manschappen bevindt zich nu in het gebied. Speciale eenheden, zoals de Antiterreureenheid (ATE) van de politie, zijn bezig het gebied uit te kammen. De militaire posten zijn extra versterkt. Ook de Franse autoriteiten verlenen hun medewerking. Vele Surinaamse gouddelvers zijn uit het gebied weggevlucht vanwege de onveilige situatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: