Surindra Mungra blijft aangehouden

‘Ik ontken ten stelligste dat ik mij schuldig heb gemaakt aan de ten laste gelegde feiten’, zei de verdachte politicus Surindra Mungra aan de rechter. Mungra gaf in zijn verklaring aan dat hij af en toe naar de woning van zijn medeverdachte, Parbatie R., ging om de echtgenoot mee te nemen voor het uitvoeren van noodzakelijke werkzaamheden. Hij ontkent steevast het slachtoffer Sabrina ontuchtelijk betast te hebben en seksuele handelingen met haar te hebben gepleegd. Mungra gaf aan dat hij grootvader van het meisje kon zijn geweest. “De getuigenverklaringen  dat ik het 16-jarige meisje op het balkon, thuis bij de verdachte Parbatie, ontuchtelijk heb betast, berusten niet op waarheid. Ik zou goed gek moeten zijn om dergelijke handelingen te plegen”, stelde Mungra.
De verdachte zegt dat hij op de bewuste dag thuis bij Parbatie was om de echtgenoot op te halen. Het echtpaar was echter op Zeedijk en vroeg aan Mungra om thuis te wachten. Toen Mungra bij de woning van het echtpaar arriveerde, werd hij door het slachtoffer en een nichtje uitgenodigd om op het balkon plaats te nemen. Mungra bevestigt dat het meisje enkele Guyanese liedjes had gezongen. Hij ontkent de massage op het balkon. ‘Ik heb meer dan 10 jaar gewerkt en wel op een heel eerbare manier’, zei de politicus. Hij beweerde bij de rechter dat hij in die periode meestal in de weekenden ‘andere dingen’ te doen had. Mungra heeft alles op papier vastgelegd waar hij in de betreffende periode is geweest en wat hij allemaal heeft gedaan.
De voormalige PPP-voorzitter verklaarde dat het slachtoffer in eerste instantie bij de politie het feit had ontkend; op grond daarvan was hij in vrijheid gesteld. Naderhand is hij wederom aangehouden, omdat het slachtoffer teruggekomen is op haar verklaring.
De medeverdachte Parbatie heeft nu alles wat in de dagvaarding was vermeld, ontkend. Zij gaf aan van haar broer te hebben vernomen dat het meisje een probleemkind is. Zij werd door haar vader mishandeld. Daarom was zij via de backtrack voor twee weken naar Suriname gekomen, samen met deze medeverdachte. Gedurende de periode dat het meisje in Suriname vertoefde, had zij geen contact met haar moeder in Guyana. Parbatie gaf aan dat alleen haar echtgenoot een mobiele telefoon bij zich had. Zij had geen telefoon.
De magistraat stelde de zaak uit naar 6 augustus. Op die dag zal de officier van justitie zijn strafvoorstellen doen. Mungra en zijn dienstvrouw blijven nog aangehouden.
 Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: