Celebesweg in zeer slechte staat

De Celebesweg te Tijgerkreek bevindt zich reeds geruime tijd in een zeer deplorabele staat. Bewoners woonachtig in deze straat klagen steen en been. De situatie is zo erg aan toe dat zij gedwongen zijn hun voertuigen aan de hoofdweg achter te laten. De bewoners lopen letterlijk met laarzen in de weg om te voorkomen dat ze bemodderd aan het werk verschijnen. Ook de schoolkinderen hebben het te verduren.
Dagblad Suriname sprak met de districtscommissaris van Saramacca, Arunkumar Ramdhani. Hij geeft toe dat voornoemde weg erg slecht aan toe is. De dc vermeldt er wel bij dat de zandwegen, waaronder ook de Celebesweg, deze week nog aangepakt zullen worden. Vanwege de regenbuien konden de werkzaamheden niet verricht worden. ‘We wachten even op het weer. Je kunt niet naar achteren gaan wanneer de weg slecht is, de trucks komen vast te zitten.’ Volgens de dc is het zand al besteld om de wegen te voorzien van een laag. Omdat de wegen erg smal zijn, kan het zand niet afgeleverd worden in grote trucks. Daarvoor zijn er kleine pick-ups nodig. Dit scheelt heel wat wanneer het financieel aspect wordt bekeken. ‘De kleine pick-ups vragen heel veel geld.’ De mogelijkheid zit er dik in dat vandaag al een begin wordt gemaakt met de werkzaamheden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!