CBB-gebouw Kwatta binnenkort operationeel

De gerenoveerde panden van het CBB te Kwatta en Lelydorp zullen binnenkort weer in gebruik worden genomen. Deze mededeling deed waarnemend directeur John Saharie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan Dagblad Suriname. Na afstemming met minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) is besloten de CBB-panden weer open te stellen voor het publiek. Het CBB-gebouw lag er vier jaar lang verwaarloosd bij. Sahari heeft enkele maanden terug de technische dienst van Biza de opdracht gegeven de herstelwerkzaamheden te verrichten.
Het CBB-kantoor was al die jaren ondergebracht in een van de units van de Q-mall aan de Kwattaweg. Het CBB-Kwatta kampte daarnaast met een personeelstekort. Er zijn volgens Saharie minstens zes extra medewerkers nodig met kennis over bevolkingsadministratie. De CBB-leiding heeft inmiddels de procedure voor het aantrekken van personeel ingezet. Het hangt van de vicepresident af in hoeverre er ontheffing kan worden verleend voor nieuwe krachten in verband met de personeelsstop.

error: Kopiëren mag niet!