Wandelmars en trimloop Saramacca brengen 700 mensen op de been

Pet’s Promotion heeft het gepresteerd om toch 700 mensen bijeen te brengen tijdens de wandelmars en trimloop te Groningen, Saramacca, op zaterdag. Op eigen initiatief organiseerde de voormalig langeafstandsloper en nu evenementenorganisator Jairadj Gajadien deze activiteit. Daarbij werd hij ondersteund door Sportzaken Saramacca en voormalig langeafstandskampioen Premradj Binda. Aan de start verschenen er niet zoveel trimmers, maar de animo voor de wandelmars was heel groot. De dc van Saramacca, Arunkoemar Ramdhani, liep ook prominent mee.
De start was zo’n 10 minuten verlaat, omdat door de regen de lopers ietwat later arriveerden. Aan de trimloop deden heel wat jeugdigen mee. Nadat de dc de start van de loop aftelde, voegde hij zich snel in de rij. Daarna kwamen de wandelmarsgroepen aan de beurt. Er waren ruim 15 groepen, bestaande uit onder andere een brassband, scholen, inheemse groepen, militairen en brandweermannen en een djarang ke pang-delegatie. De politie was ook zichtbaar aanwezig, zowel per wagen, motorfiets, fiets als te voet.
Dc Ramdhani was zeer ingenomen met dit initiatief en zal er alles aan doen om dit evenement tot een jaarlijks terugkerende gebeurtenis te maken.

error: Kopiëren mag niet!