Vader riskeert 12 maanden cel wegens mishandeling kind

Ondanks de ontkenning van de vader, Harvey L., heeft de openbare aanklager Shanta Mahadew gisteren 12 maanden celstraf tegen hem geëist wegens mishandeling. De verdachte heeft zijn 5-jarig zoontje afgetakeld en op de grond gegooid. De officier van justitie nam de verklaring van een winkelier, die het een en ander had waargenomen, als bewijs mee. Volgens de winkelier hoorde hij een gegil. Toen hij omkeek, zag hij dat de vader de jongen op de grond had gegooid. Echter had hij niet gezien of de vader het kind had afgetakeld. In de dagvaarding wordt de verdachte verweten dat hij met zijn tot een vuist gebalde handen de jongen slagen heeft toegebracht. Vervolgens zou Harvey het kind hebben opgetild en op de verharde grond hebben gegooid. Naast de straf vroeg de officier van justitie psychiatrische begeleiding voor de verdachte. Advocaat Georgette  Leter staat de verdachte juridisch bij. Rechter Albert Ramnewash gaf de raadsvrouw de gelegenheid om op 17 juli haar pleidooi te houden. Harvey blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!