10 maanden celstraf voor verduistering

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Steven Amoida wegens verduistering tot een gevangenisstraf 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek. Amoida heeft tezamen en in vereniging een cheque van SRD 97.000 verduisterd en verzilverd. De rechter gaf aan dat de verdachte het verzilverde bedrag een andere bestemming heeft gegeven. Het Openbaar Ministerie (OM) had op de afgelopen zitting anderhalf jaar celstraf tegen Amoida geëist. Het OM achtte de gestelde feiten wettig en overtuigend bewezen. De benadeelde deed aangifte tegen zijn werknemer Perdiep. Hij had een cheque gestolen van zijn baas. Perdiep had de cheque aan Steven gegeven om te verzilveren bij de Hakrinbank. Voor zijn diensten had Perdiep de verdachte SRD 20.000 gegeven. De rest van het geld had hij voor zichzelf gehouden. De officier van justitie (ovj), Shanta Mahadew, had de zaak van Perdiep en Steven aan elkaar toegevoegd. Perdiep heeft het feit volmondig bekend. Steven had geen andere keus. Hij kon het feit niet ontkennen omdat hij op het beeldmateriaal duidelijk te zien is. Hij verzon daarom een ander verhaal. Volgens verklaring van Amoida was hij beroofd en waren de rovers met zijn geld ervandoor gegaan. De ovj gaf aan dat de verdachte zijn verhaal niet aannemelijk heeft kunnen maken. Zij eiste daarom een straf van een jaar en 6 maanden.
Uiteindelijk besloot de magistraat om Amoida niet voor anderhalf jaar te veroordelen maar voor 10 maanden.
Saskia Bandhan              

error: Kopiëren mag niet!