5000 leerlingen nemen deel aan eindexamen mulo

Gisteren zijn landelijk 5000 leerlingen van de vierde klas mulo van start gegaan met het centraal eindexamen. Gisteren zijn ze getoetst in de vakken Samenvatting en Tekenen. Vandaag worden ze geëxamineerd in Tekstbegrip, Wiskunde en Rekenen. Het jaarlijkse mulo-examen bestaat uit maximaal 16 onderdelen: Nederlands (Algemene Taalkennis, Samenvatting en Tekstbegrip), Wiskunde A+B, Engels, Geschiedenis, Natuurkunde, Spaans, Aardrijkskunde, Biologie, Handelswetenschappen (Bedrijfsrekenen, Boekhouden en Handelskennis), Technisch Inzicht (toelatingsexamen Natin) en Tekenen. Marissa Meye, voorzitter van het Muloscholen Directeurenberaad, zegt dat de toetsing op de eerste dag  zonder problemen is verlopen. Vorig jaar werd een slagingsresultaat behaald van 59 procent. Meye verwacht dat ook dit jaar het resultaat niet veel zal verschillen met dat van 2011.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: