Oplichter Romeo P. ingerekend

De 44-jarige Romeo P. is op 29 juni van dit jaar aangehouden en ingesloten voor oplichting. Romeo paste de volgende oplichterstreek toe. Hij kwam met een goederenlijst bij ondernemers. Aan hun vertelde hij dat die goederen door de douane in beslag waren genomen en dat die geveild zouden worden. Voorts zei hij dat hij, met medewerking van douaniers, ervoor kon zorgdragen dat de ondernemers de goederen tegen een lagere prijs zouden kunnen opkopen. Na overeenstemming te hebben bereikt, nodigde hij zijn slachtoffers uit om met het afgesproken geld bij hem op het Nieuwe Haven-complex te komen. Daar aangekomen, kregen ze een telefoonnummer van iemand die aangaf dat hij douanier was en dat de gewenste koop gedaan kon worden. Romeo nam het geld van de slachtoffers in ontvangst en gaf ze te kennen dat zij voor een van de douanekantoren op hem moesten wachten.  Hij ging het gebouw via de voordeur naar binnen en verdween ongemerkt voor de slachtoffers via de achterdeur uit het gebouw om niet meer terug te keren. Zij die menen ook slachtoffer van deze oplichter te zijn geworden, kunnen contact opnemen met de recherche van het bureau Nieuwe Haven. In de maand juni is Romeo P. uit de gevangenis ontslagen na het uitzitten van een gevangenisstraf van 2 jaren.

error: Kopiëren mag niet!