Uitspraak Wangsabesari versus hoofdbestuur KTPI met een week uitgesteld

Zowel het hoofdbestuur van KTPI als parlementariër Oesman Wangsabesari is door de rechter meegedeeld dat de uitspraak in de rechtszaak met een week wordt uitgesteld. Op 5 juli 2012 zal het dan duidelijk zijn of de rechter het royement van Wangsabesari door het hoofdbestuur van KTPI laat terugdraaien en/of voorzieningen treft voor transparante KTPI-hoofdbestuursverkiezingen.
“Wij gaan ervan uit dat de zaken goed zijn beargumenteerd en dat de rechter meegaat met ons verzoek”, zegt Wangsabesari. De geroyeerde KTPI-ondervoorzitter steekt het niet onder stoelen of banken dat hij nog steeds ambities heeft voor de voorzittersfunctie van KTPI, die thans door Willy Soemita wordt bekleed. Zoals Wangsabesari al een tijdje promoot, is het nu de tijd voor vernieuwingen binnen deze politieke partij en moeten zij aanpassen en meegaan met de huidige tijdgeest. Hierbij is een professionele aanpak van het totale bestuur, met als doel bij te dragen aan het behalen van de beleidsvoornemens van regering Bouterse-Ameerali, van een niet te onderschatten belang. Ook het vraagstuk met betrekking tot de leiding binnen de KTPI moet goed worden geregeld. “Bijvoorbeeld zaken over vrouwen en gender en dat een voorzitter maximaal twee termijnen mag aanblijven, moeten in de partijstatuten worden geregeld.”
Indien de rechter in zijn voordeel een uitspraak doet, zal Wangsabesari  zich voorbereiden om mee te dingen naar het voorzitterschap tijdens de hoofdbestuursverkiezingen van KTPI. Het paradepaardje blijft het doorvoeren van vernieuwingen. Mocht de rechter beslissen in het nadeel van de oud-KTPI-ondervoorzitter dan zal hij zijn organisatie ‘KTPI Nieuwe Stijl’ verder uitbouwen en de KTPI’ers vragen en hen overtuigen om een nieuwe leiding te accepteren. Ondertussen heeft Wangsabesari ook ondersteuning van parlementariër Refano Wangsabesari.
KTPI-voorzitter Soemita liet in een eerder interview al optekenen dat zijn partij na de rechterlijke uitspraak zich zal beraden over verder te nemen stappen met betrekking tot de ontwikkeling van KTPI.

error: Kopiëren mag niet!