Surinamers mogen nieuwe naam bedenken voor Texaco-servicestations

Staatsolie stelt iedere Surinamer in de gelegenheid om geschiedenis te schrijven. Dat kan door een pakkende Surinaamse naam te bedenken voor de twintig Texaco-servicestations. Suritex, een dochteronderneming van Staatsolie, heeft deze operatie in september vorig jaar overgekocht. Negen maanden later, na de geboorte van het kind, moet er een naam worden gegeven, zegt waarnemend directeur van Suritex, Aubrey Nai Chung Tong. Nai Chung Tong deelde mee dat meerdere namen ingezonden mogen worden. De formulieren worden verstrekt bij de Texaco-pompen. Er moeten wel aparte formulieren worden gebruikt. Ook via sms en e-mail kunnen nieuwe namen doorgegeven worden. Deze campagne duurt tot 17 juli, terwijl op 01 september 2012 de nieuwe naam wordt bekendgemaakt.
Staatsolie-directeur Marc Waaldijk zei dat zijn voorkeur uitgaat naar een korte naam. Hij hoopt dat de samenleving massaal zal meedoen in het bedenken van de nieuwe naam. Waaldijk merkt op dat in de 2020-vision van Staatsolie US$ 1.5 miljoen wordt geïnvesteerd. De Texaco-pompen zijn overgenomen zodat wanneer de raffinaderij af is, diesel en benzine van Staatsolie aan de pomp verkocht kunnen worden.
President-commissaris van Suritex, tevens onderdirecteur van Staatsolie, Agnes Moensi-Sokowikromo, benadrukt dat de campagne ‘Kis’ A Grani’ heet en dat zij het voorrecht van de naam aan de samenleving willen geven.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!