Cheating, I winner!

De Nederlander Joey Berkenbosch probeert de Indier Sandeep Kumar van de grond te krijgen

Cheating, cheating, I winner, I winner. Dit scandeerde de Indiase worstelaar Sandeep Kumar, nadat hij gediskwalificeerd werd door internationale referee Michel Nathoe. De reden was simpel: Kumar verscheen niet op de mat voor de derde ronde tegen de Nederlander Joey Berkenbosch, dus verloor hij. De controverse begon toen de Indiër meende een punt gescoord te hebben aan het eind van de tweede ronde. Maar volgens de wedstrijdleiding maakte hij het punt na het verstrijken van de 2 minuten. De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) heeft met succes haar Internationale Worstelgala gehouden in een goed bezette hal. Er was actie en sensatie in de Anthony Nesty Sporthal. Wederom hebben de Nederlanders een ‘clean sweep’ behaald in Suriname. Alle 4 Hollanders wonnen hun partij.
De meeste aandacht ging naar de hoofdwedstrijd tussen Sandeep Kumar uit India en Joey Berkenbosch uit Nederland. De eerste ronde won Kumar gemakkelijk met 4-2. In de tweede ronde bleef het 0-0 tot de laatste seconden. Toen de 2 minuten verstreken waren, scoorde Kumar net 2 punten. Volgens het Indiase kamp waren de punten net binnen de tijd gemaakt, volgens de wedstrijdleiding na de 2 minuten. Er ontstond een hevige discussie tussen de beide kampen en de wedstrijdleiding. Hoofdarbiter Nathoe gaf aan dat de derde ronde beslissend zou zijn. Maar Kumar verscheen nooit op de mat hiervoor. Het leek alsof hij te moe was om door te gaan. Want lange tijd bracht hij liggend door op de mat, daarna zittend op de stoel in zijn hoek. Subhas Chand, trainer van Kumar, interpreteerde heel wat Fila-regels, zo ook Bert Kops jr., trainer van Berkenbosch. Ook bij het publiek waren de meningen verdeeld. Toch vond het grootste deel dat de Indiër de kans kreeg om in de derde ronde uit te komen, maar niet kwam opdagen omdat hij te moe was.
Surinaams kampioen Amresh Bihariesingh ging roemloos ten onder tegen Boy Roelofs uit Nederland. Roelofs won in twee ronden telkens met 4-0. Bihariesingh leek niet fit genoeg voor deze partij. Gino Muntslag verloor in een spannende partij ook punten van Nick van den Peppel uit Nederland. Ook Wensley Mulder van Nederland won zijn partij en wel van Arun Bihariesingh. De wedstrijd tussen de Surinaamse reuzen werd gewonnen door de 130 kg zware Donovan Dongo. Hij versloeg Marvin Imankhan (115kg) middels een touche in de tweede ronde.
Overige uitslagen: Baldjietsingh Harpal wint van Rishie Gaurie; Randhir Roepa wint van Ashwien Asre; Vinod Harkisoen wint van Adjai Mahabier; Fernando Goeraho won van Amar Boedhram, die niet meer wilde worstelen; Mohamed Rahiem wint van Akshay Bhola, Soeradj Kowlesar won reglementair van Widesh Ramcharan, die geblesseerd uitviel, Soeradj Pahladsingh wint van Sheik Gurahoo; Veteranen: Rudi Padarath versloeg Frank ‘Pipo’ Cairo; Jeugd: Niroul Ramcharan verloor van Antonio Tronodikromo en Rietish Lachman won van Vinay Kasi.

error: Kopiëren mag niet!