Indier Sandeep Kumar: ‘Ik ben bereid tegen alle vier Nederlanders te worstelen op dezelfde dag’


De 21-jarige Indiase worstelaar Sandeep Kumar is bereid tegen alle vier Nederlanders op 1 dag te worstelen op maandag 2 juli. Dan organiseert de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) in de Anthony Nesty Sporthal een Internationaal Worstelgala met vechters uit India, Nederland en Suriname. Sandeep Kumar is een reus van 106 kg, die enkele dagen geleden landelijk jeugdkampioen is geworden van India en nu de overstap zal maken naar het seniorenniveau. Hij is ook goudenmedaillewinnaar van de Asia Junior Championships, die eerder dit jaar zijn gehouden. Het streven van Sandeep Kumar is om ooit op de Olympische Spelen voor India uit te komen. Zijn tegenstander maandag is Joey Berkenbosch, voormalig Benelux-kampioen. ‘Ik heb heel veel getraind naar deze wedstrijd toe en heb ook deelgenomen aan het Benelux- en Grenslandentoernooi’, zei Berkenbosch, die voor het eerst tegen een Indiër zal vechten, gisteren op de persconferentie voor dit gala. Hij is er voor de tweede keer in Suriname. ‘Voor mij maakte het niet uit dat ik 96 kg ben en mijn tegenstander 106 kg. Ik ben bereid deze uitdaging aan te gaan.’ Sandeep Kumar zegt een goede indruk te hebben gehad van het land Suriname.
De reus Boy Roelofs komt op deze dag uit tegen de Surinaamse kampioen Amresh Bihariesingh. Roelofs noemde Bihariesingh een bangerik. ‘Hij is bang voor me, daarom is hij niet gekomen om face to face tegen me te staan’, zei het neefje van de bekende Bert Kops jr., die als trainer van de Nederlanders is meegereisd. De waarheid echter is dat Bihariesingh vanwege werkzaamheden niet op de persconferentie aanwezig kon zijn. Hij werkt bij Iamgold. Roelofs geeft aan Surinaams worstellegende Nini Harpal te hebben gekend, toen hij nog een kleine jongen was. De reus gaf mee ook bereid te zijn tegen de Indiër Sandeep Kumar te vechten.
Een interessante match-making is die tussen Gino Muntslag en de Nederlander Nick van den Peppel. Muntslag, nationaal judokampioen van Suriname, zegt dat hij zijn tegenstander naar een kant zal laten vliegen. Dat vorig jaar december alle Nederlanders van de Surinamers hadden gewonnen, komt volgens Muntslag omdat hij er niet bij was. ‘Dit keer ben ik erbij en ik zal zeker winnen.’ Tegenstander Van den Peppel zegt dat de lengte van Gino een nadeel voor hem zal zijn. ‘Ik ga zijn kippenpootjes pakken en hem omver werpen.’
Een andere leuke partij gaat worden die tussen de Surinaamse reuzen Donovan Dongo (130kg) en Marvin Imankhan (115kg). Dongo zegt verzekerd te zijn dat hij gaat winnen, omdat hij elke week hard traint voor dit gala. Imankhan zei dat ofschoon Dongo een groot lichaam heeft, hij niet bang is voor hem. ‘Hoe groter hij is, hoe sneller hij gaat vallen. No span Donovan, ik ga toch winnen’, zei de excentrieke Imankhan.
Ravin Changoer, voorzitter van de SWF, vertelt dat dit Internationaal Gala de federatie ruim SRD 65.000,- kost. De kosten zullen gedekt worden door sponsors en kaartenverkoop. Voor dit moment hebben enkele bestuursleden voorgeschoten om de kosten te betalen. Samuel Mehairdjan, SWF-ondervoorzitter, roept de Surinaamse bevolking op om dit prachtige toernooi te komen zien. ‘Zulke topwedstrijden zie je niet elke dag. Blijf niet thuis, kom naar NIS.’ Een kaart voor de volwassenen kost SRD 25,-, kinderen betalen SRD 15,-.

error: Kopiëren mag niet!