Brewster 6 maanden niet op de bank bij Transvaal

Woensdagavond werd assistent-trainer van Transvaal Moreo Brewster voor 6 maanden gestraft door het SVB-tuchtcollege, omdat hij arbiter Jermain Elskamp vies en vuil had uitgescholden. Dit gebeurde nadat Elskamp hem van de reservebank verwijderde en hem zei om plaats te nemen op de tribune tijdens de SVB Hoofdklasse wedstrijd Robinhood – Transvaal. Verder mag Brewster in geen enkele andere functie meer plaatsnemen op de reservebank van Transvaal bij wedstrijden die onder auspiciën van SVB worden georganiseerd, zowel bij de jeugd- als hoofdklasse.
‘Ik ben onterecht weggestuurd door de arbiter en nu word ik ook onterecht gestraft door het tuchtcollege. Ik weet dat ik niets en niets tegen de arbiter heb gezegd. Het was juist de hoofd- trainer Winter die in discussie was met Elskamp en niet ik. Dat ik hem vies en vuil heb uitgescholden klopt ook van geen enkele kant. Wel heb ik een paar woorden naar hem toe geuit, toen hij mij geen antwoord kon geven waarom ik naar de tribune moest. En ik wilde ook niet als een klein kind behandeld worden, toen mij de opdracht werd gegeven dat ik terug moest lopen om daarna naar de tribune te gaan’, zei Brewster aan het tuchtcollege.
‘Ik heb duidelijk gehoord hoe Brewster mij heeft uitgescholden. Ik heb helemaal niets tegen hem. Wij arbiters komen niet van huis om een ploeg te benadelen. Maar als de ploegen verliezen, schelden ze altijd de arbiters uit, terwijl men niet de spelers uitscheldt die tal van kansen niet benutten. De arbiters worden altijd de dupe, als een ploeg verliest en niet de spelers die bijna 100 kansen krijgen om een doelpunt te maken. Het kan zo zijn dat er een miscommunicatie is ontstaan tussen mij en de tafelofficial of hij over het veld mocht lopen of niet. Maar daarom heb ik ook toegelaten dat hij via het veld naar de tribune ging. Maar op het moment dat hij mij passeerde, schold hij mij vies en vuil uit’, zei Jermain Elskamp, die als arbiter fungeerde in deze wedstrijd.

error: Kopiëren mag niet!