Griepbesmettingen drastisch omlaag

Zowel het aantal nieuwe besmettingen met de Mexicaanse- als de seizoengriep is in juni 2012 behoorlijk gedaald. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft tussen week 17 en week 21 van 2012 een piek gehad met ongeveer 1000 geregistreerde grieppatiënten, echter is dit richting week 26 gedaald naar onder 500 nieuwe griepbesmettingen. Directeur Lesley Resida van het BOG zegt dat de hotline persberichten, de griep hygiëneadviezen, het beschikbaar stellen van vaccinatie en waarschijnlijk de weeromstandigheden hebben bijgedragen aan het positieve resultaat.
Ondanks de piekperiode van de Mexicaanse (AH1N1)- en seizoengriep (AH3) achter de rug zijn, bestaat toch nog een dreiging. Het aantal geregistreerde patiënten is relatief hoog en hiernaast heerst er in buurland Frans-Guyana een griepepidemie. Het is daarom van belang dat het volk toch de maatregelen zoals hoesten in een papierentissue, handhygiëne, vaccinatie en het uit de buurt blijven van grieppatiënten in acht neemt.
Door de dreigende griepepidemie hebben meerdere grieppatiënten (populatie) ziekteverlofdagen gehad, zijn de huisartsenpraktijken druk bezocht door zieke mensen en in de ergste gevallen hebben ziekenhuisopnames plaatsgevonden. In tegenstelling tot de Mexicaanse griepepidemie van 2009 zijn dit keer geen doden genoteerd.

error: Kopiëren mag niet!