Drugsverslaafde veroordeeld wegens poging tot verkrachting

De 49-jarige drugsverslaafde Gilbert Doornkamp gaat voor twee jaar de bak in. Hij heeft op 16 november 2011 omstreek half negen gepoogd zijn buurvrouw, die samen met haar dochter thuis was, te verkrachten. De buurvouw was in de keuken bezig. Op een bepaald moment kwam Doornkamp, die op hetzelfde perceel woont, naar de woning van het slachtoffer. De verdachte vroeg zijn buurvrouw of hij melk in de vriezer bij haar mocht bewaren. Doornkamp kwam later terug en vroeg of hij televisie bij de buurvrouw mocht kijken. Dit werd geweigerd, omdat de echtgenoot niet thuis was. Doornkamp bleef in de deuropening staan en stak een sigaret op. De buurvrouw vermaande hem om haar woning te verlaten. De verdachte probeerde aan haar te komen, waarna zij uit de woning wegrende. Zij riep om hulp naar één van de buren, maar die was niet thuis. De verdachte is haar achterna gegaan en probeerde haar op te tillen en naar zijn woning te brengen. Dit lukte niet, omdat de buurvrouw zich heel stevig aan de poort had vastgeklampt. De verdachte heeft haar aan de borsten en het geslachtsdeel betast.
Een andere buurman die het gegil van de buurvrouw hoorde, kwam poolshoogte nemen. Pas toen maakte de verdachte zich uit de voeten.  De openbare aanklager achtte poging tot verkrachting, het opzettelijk binnendringen in de woning van de buurvrouw en het betasten, wettig en overtuigend bewezen. Tijdens de aanhouding van de verdachte werd een hoeveelheid marihuana op hem aangetroffen. Ook dit feit werd bewezen geacht. Het OM vorderde een straf van twee jaar met aftrek. De officier van justitie gaf aan dat de vrouw een trauma heeft opgelopen; zij is nu bang om alleen in de woning te blijven. Uit de inlichtingenstaat van de verdachte blijkt dat hij in 2001 en 2005 reeds veroordeeld is wegens feitelijke aanranding. In 2006 is hij gevonnist voor mishandeling en vernieling.
De raadsman van Doornkamp gaf aan dat de verdachte op die bewuste dag alcohol en drugs had gebruikt. De verdachte blijft erbij dat hij zijn buurvouw niet opzettelijk had betast. Hij wilde haar beletten te schreeuwen. Zijn raadsman haalde aan dat de verdachte niet de intentie had om de buurvrouw te verkrachten.  Hij probeerde zijn buurvrouw terug te brengen naar haar woning. Hij wilde niet dat de buurvouw de huiseigenaar hierover zou vertellen, anders zou hij zijn baan kwijtraken.
Rechter Albert Ramnewash zag geen reden om van de strafeis af te wijken; hij veroordeelde Doornkamp conform de eis: twee jaar met aftrek.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!