Acht maanden celstraf voor mishandeling en bedreiging

Fedrick Thomas moet nog twee maanden in de cel doorbrengen. Hij werd gisteren door de kantonrechter schuldig bevonden aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en bedreiging. De mishandeling heeft zich op een  vissersboot voorgedaan. De verdachte heeft het slachtoffer Rabinder een aantal keren slagen toegebracht met een hamer. Alsof dit niet genoeg was, heeft Thomas het slachtoffer met de dood bedreigd. Ook zou hij de kapitein van de boot hebben bedreigd om niet tussen hem en het slachtoffer te komen. Thomas had zich met een hamer en twee keukenmessen bewapend. Volgens het visum van de behandelende arts was het slachtoffer verwezen naar de KNO-arts. Het slachtoffer is echter niet geweest, omdat hij geen geld had om voor de behandeling te betalen. De vervolgingsambtenaar eiste een straf van 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek. De officier achtte poging tot zware mishandeling en bedreiging bewezen.
De advocaat betoogde in haar pleidooi dat het slachtoffer de verdachte had uitgedaagd dat hij niets tegen hem zou kunnen doen. Hij heeft dit niet geaccepteerd. De verdachte had het vermoeden dat het slachtoffer cocaïne in de thee van de verdachte had gezet. De raadsvrouw gaf aan dat de verdachte spijt betuigd heeft over hetgeen zich op de betreffende dag heeft voorgedaan. Zij verzocht de rechter om een mildere straf op te leggen die gelijk staat met de periode die de verdachte reeds in voorarrest heeft doorgebracht.
Rechter Albert Ramnewash was echter een andere mening toegedaan. Hij achtte zwaar lichamelijk letsel wettig en overtuigend bewezen; ook tilde hij zwaar aan de bedreiging. Hij veroordeelde Thomas, overeenkomstig de eis, tot 12 maanden waarvan 4 voorwaardelijk. De verdachte heeft nog twee maanden te gaan.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!