Burnside kan verzuipen door dambreuk

Als het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geen voort maakt met het herstel van de dambreuk kan het woongebied Burnside  onder water lopen.  Door ambtelijk geklungel is er tot vandaag nog steeds geen noodoplossing gevonden sinds de dambreuk van 10 meter breed vorige week maandag is ontstaan op Burnside. Nadat  NDP-assembleelid Remie Tarnadie zich afgelopen zaterdag had georiënteerd, trok hij gelijk aan de bel bij waarnemend dc Joeloemsingh. Hij heeft op zijn  beurt contact gemaakt met de vicepresident en de ministeries van LVV en OW, die toezegden acties te zullen ondernemen. Sedert vorige  week heeft MNO Vervat  twee extra duikers geplaatst in het noorden van de dam en gisteren werd na interventie van OW  het The Hope-kanaal in het zuiden opgehaald. Hierdoor kon het overtollige zwampwater  vlotter wegstromen naar zee. LVV heeft de verantwoordelijkheid van de dambreuk naar zich toe getrokken en de directievoerder en aannemer, die belast waren met de rehabilitatie van de zwampwaterkerende dam, opgedragen naar een oplossing te zoeken. Die oplossing is jammer genoeg nog steeds niet gevonden en is het onderhoud aan de dam nog steeds niet gepleegd. Tarnadie zegt zich enorm veel  zorgen te maken, aangezien langer talmen betekent dat het bewoond gebied van Burnside onder water kan lopen, met alle nare  gevolgen van dien.

error: Kopiëren mag niet!