Stichting 1 voor 12-voorzitter gedenkt kinderen van tehuizen

Stichting 1 voor 12 – voorzitter Louis Vismale viert vandaag zijn 45ste geboortedag. In dat kader heeft hij gemeend om 45 kinderen van twee kindertehuizen een onvergetelijke dag aan te bieden. De kinderen zullen toeren in een tourbus om vervolgens te stoppen bij een bekende etenszaak in Paramaribo voor lekkere hapjes en drankjes.
Louis Vismale zag het levenslicht op 25 juni 1967 en groeide op te Saron. Toen hij de gemiddelde leeftijd bereikte, nam hij het familiebedrijf over en gaf hieraan een extra dimensie. Van de traditionele meubelmaker maakte hij het tot een bedrijf voor het vervaardigen van houten souvenirs, die in grote aantallen geleverd werden voor de lokale en internationale markt. Deze onderneming hield stand tot het moment dat Vismale een andere uitdaging aanging. Hij sloot zich aan bij de Stichting Reinforcement en begon aan filmproducties te werken. Uiteindelijk had hij genoeg skills om zijn eigen Surinaamse films te maken. Hij produceerde in samenwerking met dhr. Starke de films Mister Dronkaard, Faya Blo, Gevaarlijk Spel, Verkeerd en De Zwarte dag. Het script van deze films kwamen van Vismale en Starke. Ook op toneelgebied heeft Vismale zijn sporen verdiend.
Vismale besloot na de sluiting van de Surinaamse bioscopen, om zich op een andere manier te profileren. Hij produceerde het tv-programma ‘Culturu Sabie’, dat wekelijks verscheen op de TV. Daarin werden aspecten van verschillende culturen belicht. De presentatie lag in handen van Elly Purperhart.
Na veel onderzoek richtte Louis Vismale op 23 maart 2005 de Stichting 1 voor 12 op. Behalve het sociaal-maatschappelijk doel van deze stichting worden er ook diensten geleverd op het gebied van diverse communicatieactiviteiten, het ontwerpen van radio- en televisiespotjes en het samenwerken met nationale- en internationale organisaties. 1 voor 12 beijvert zich om het noodlot van de vele Surinamers vast te leggen en uit te zenden via de tv, met de bedoeling een oplossing te vinden daarvoor. Tot ver buiten de grenzen van Suriname wordt er over dit programma gesproken en met klem  kan gesteld worden dat er altijd, hoe gering soms ook, een basis wordt gelegd voor het oplossen van elke noodkreet. Vermeldenswaard is dat niet alles vastgelegd kan worden voor de uitzending, gezien de beperkte uitzendtijd die beschikbaar is en de  hoge kosten die daarbij  gepaard gaan. Deze gevallen worden onder de loep genomen door Vismale en door zijn contacten wordt er dan hulp gezocht. Mensen met een beperking, sociaal zwakkeren, kansarme kinderen en senioren burgers hebben vertrouwen in de stichting om uit hun benarde positie te geraken. Beleidsvraagstukken worden ook ter sprake gebracht om instanties en andere overheidsorganisaties aan te zetten tot het nakomen van hun plichten jegens alle burgers.

error: Kopiëren mag niet!